Tower of Shadows / Toren van schaduwen

Le Corbusier en zijn team experimenteerden met
verschillende technieken in beton, om optimaal
verkoeling te geven in de gebouwen en om in de koude periode
de gebruikers van de gebouwen te beschermen
tegen de kou.
Daarvoor bouwde ze, op schaal, hun experimenten.
Dat resulteerde in de Tower of Shadows.

DSC_9615ChandigarhCapitolAreaLeCorbusierTowerOfShadows

De toren is een gebouw dat aan een kant open is. De ‘wanden’ worden gevormd door de experimenten. Ik zou me voor kunnen stellen dat dit al een fase verder in het ontwerpproces is. Dus niet zozeer een aantal experimenten of uit te proberen maar om te demonstreren aan belangstellenden. Maar ik weet hier te weinig van.


DSC_9618ChandigarhCapitolAreaLeCorbusierTowerOfShadows

Hier zie je de binnenkant van het gebouw.


DSC_9627

Door de mensen bij de ingang krijg je een gevoel voor de grootte van het gebouw.