Rozen drogen

De vorige keer ben ik geëindigd met het lijmen
van de papieren mal in de drager.
Om er voor te zorgen dat het papier mooi glad opdroogt
heb ik een paar nummers van De Boekenwereld
gebruikt als presse papier.

IMG_7307RozenDrogen

De Boekenwereld.


IMG_7308RozenDrogen

Het papier heb ik er ingelijmd als extra versteviging van de drager. Daarop heb ik de blouse gelijmd. Hier ligt de drager op één kant. De blouse is van een heel elastisch materiaal en liet zich eenvoudig vastzetten. Het voorpand van de blouse bestaat uit twee lagen. In de bovenste laag zijn de gaten uitgespaard in een soort van ritmische baan.


IMG_7309RozenDrogen

De stelen van de rozen heb ik ingekort zodat ze passen in de drager. De tweede roos rust op de eerste. De eerste roos heb ik aan een kant met een speld vastgezet waardoor hij niet naar het diepste punt rolt. Daardoor ontstaat er een meer ruimtelijk beeld. De rozen liggen los. Toen ik deze foto maakte was ik nog niet gereed. Maar ook in de toekomst, is mijn plan, blijven de rozen los liggen.


IMG_7310RozenDrogen

Zo ziet het er dan van opzij uit. Erg veel aandacht heb ik tot nu toe nog niet aan de onderkant besteed. Dat komt vooral omdat ik eerst wilde ervaren hoe het bekleden van de bovenkant zou gaan verlopen. Ik heb voldoende stof over van de blouse als ik dat in de onderkant zou willen verwerken. Bijvoorbeeld door ook de onderkant en de staanders te bekleden. Maar dat is niet mijn plan.


IMG_7314RozenDrogen

Dit moet je natuurlijk nooit laten zien. Dit is de onderkant, de kant die je straks niet of nauwelijks ziet. De drager met rozen ga ik op de vloer zetten dus het zal vooral van bovenaf bekeken worden. Maar je kunt nu wel zien dat ik op sommige plaatsen stof weggeknipt heb omdat anders er te veel lagen van stof zouden ontstaan.


Plan is om het vanmiddag af te hebben en
om het in de woonkamer weg te zetten.