Stenen getuigen

Vanmorgen viel me het geluid op van mensen die
bezig waren met het plaatsen
(of weghalen) van steigers.
Mijn ochtendwandeling overtuigde me
van het laatste: weghalen.

IMG_7276BredaGroteKerk

Op de Grote Markt, in de buurt van de afzetting van de werkzaamheden aan de Grote Kerk, stonden pallets zoals deze. Met in plastic gewikkelde natuursteen. Puzzelstukjes voor de restauratiewerkzaamheden.


IMG_7277BredaGroteKerk
IMG_7278BredaGroteKerk


IMG_7280BredaGroteKerk

Deze pallets stonden wat verder op de Markt. Naast een grote oplegger waar een vorkheftruck druk in de weer was.


IMG_7281BredaGroteKerkIMG_7282BredaGroteKerkIMG_7283BredaGroteKerk

Meer bij de ingang van de kerk, achter het metalen hek liggen pallets met wat ik denk dat oude stenen zijn. Stukken die vervangen gaan worden en die als model dienen? Wellicht dient het grijze smeersel om de stukken te stabiliseren?


IMG_7284BredaGroteKerkIMG_7285BredaGroteKerk

Maar die steigers, hoe zit het nu met die steigers?


IMG_7286BredaGroteKerk-01

Bij de hoge steigers waren de zeilen verdwenen die de werknemers moeten beschermen tegen regen en wind. Men liep met steigerdelen rond. Ook op de hoogste ‘verdieping’ van de stellage. Misschien dat ik morgen kan zien of er steigers weggaan of toch bijkomen.


IMG_7286BredaGroteKerk-02