Rozen drogen

‘Iets’ wil ik maken, ‘iets’ om de gedroogde rozen
op te kunnen leggen.
Daarom snij ik eerst een vorm uit papier.
Op ware grootte.
Dan kan ik daar eerst eens mee experimenteren en
dan vervolgens overgaan naar grijs karton.

IMG_7216RozenDrogenEersteModelUitPapier

Dit is de papieren vorm. Gesneden uit een groot reststuk. De vorm is niet zoals die uiteindelijk zal worden maar de afmetingen helpen. Het stuk papier is nog uit één stuk. Dadelijk zal ik twee delen snijden uit grijsbord.


IMG_7218RozenDrogenLiggendeDelenGrofGesneden

Dit zijn al twee delen uit karton. De vorm is nog niet definitief maar ik wil eerst de goede afmetingen hebben. Deze vormen zijn nog te groot. De twee delen komen wel onder een hoek ten opzichte van elkaar te liggen.


IMG_7221RozenDrogenImproviserenMetPotjes

Het voorpand van de blouse dat ik als bekleding wil gebruiken kan ik uitproberen. ook even zien of het ‘werkje’ in de blouse in het midden, aan één kant of meer dwars komt te liggen. Ook even zien hoe de rozen er op liggen. Heb ik spelden nodig om ze op hun plaats te houden? Kan ik iets met de gedroogde takjes? Hier gebruik ik nog potten (met lijm ed) van verschillende formaten om de twee kartonnen delen te ondersteunen.


IMG_7228RozenDrogenOntwerpOnderstelHoekNog90Graden

Hier ontwerp ik even een heel eenvoudige steun. De hoek voor de twee liggende delen is hier nog ongeveer 90 graden. Dat is een veel te kleine hoek. De delen moeten vlakker komen te liggen.


IMG_7228RozenDrogen

Als de hoek me beter bevalt snij ik twee steunen uit. Er zullen nog wel wat experimenten moeten volgen. Tevreden ben ik nog niet.