Corona (virus/doden/melder/waanzin/test/symptomen,maatregelen/dashboard…)

Uitgeverij Van Oorschot bestaat 75 jaar.
Als actie geven ze 13 boekjes uit die elk verpakt zitten in
een envelop. Je kunt dus niet zien van welke schrijver
het boekje is dat je koopt of wat de titel van het verhaal is.
De actie gaat dan ook onder de slogan:
Van Oorschot koop je blind.

VanOorschotKoopJeBlind01VoorkantSanderKollaardRood

Dit is de envelop van de actie: Van Oorschot koop je blind. Intussen weet ik dat mijn boekje dat van Sander Kollaard is. Eerlijk gezegd: nooit iets van hem gelezen. Ik weet alleen dat hij winnaar is van de Librisprijs 2020.


VanOorschotKoopJeBlind02AchterkantSanderKollaardRood

Dit zijn de schrijvers. Van Oorschot roept je op de boekjes te verzamelen maar om ze alle 13 blind te kopen is nogal veel gevraagd. Één is geen probleem.


‘Rood’, het verhaal dat ik kocht, is erg actueel.

Onze woede is rood. We kijken met rood aangelopen koppen naar de wereld, boos over alles: bomenkap in de Amazone, megastallen, windenergie, politiek correcte politici, populisten, hun in Den Haag, gewone hardwerkende Nederlanders, de EU, Brexit, MH17, Poetin, Zwarte Piet, roetveegpiet, Black Lefes Matter, genderneutrale toiletten, blanke mannen, VAR, pedofielen, tbs’ers, techgiganten, Wall Street, nepnieuws, negatief nieuws, Corona (virus/doden/melder/waanzin/test/symptomen,maatregelen/dashboard…), de overdaad aan nieuws, te weinig vis in zee, te weinig koraal in zee, te weinig ijs en dus te veel water in zee en trouwens ook te veel plastic in zee en beslist te veel dode migranten in zee en – maar u zult het punt nu wel zien.

Actueel en helder geschreven.
Dus dat leest prettig.
Wat de Zweedse Anna precies in het verhaal deed werd me pas duidelijk
toen ik er achter kwam dat Kollaard in Zweden woont.
Leuke actie.