Niet alle foto’s zijn mooi

In mijn vorige bericht over Pushkar liet ik al een
aantal dingen zien die niets met dromedarissen of kamelen
te maken hebben.
Vandaag ga ik daar verder.

DSC_1859IndiaPushkarCamelFairGereedschap

Al eerder had ik genoemd dat het deels een soort van agrarische beurs is. Zo kun je er naast dromedarissen ook gereedschap kopen. Zoals hier voornamelijk houten exemplaren.


DSC_1861IndiaPushkarCamelFairInDeSouveniershop

Er zijn ook veel souvenirkramen. Het is wel eens prettig niet omringd te worden met mensen die dingen aan je willen verkopen die bedoeld zijn voor westerse toeristen. Hier zijn veel dingen bedoeld voor de binnenlandse, Indiase markt. Niet dat mensen niet proberen iets aan je te verkopen, dat doen ze echt wel. Geef ze eens ongelijk.


DSC_1862IndiaPushkarCamelFairInDeSouveniershop


DSC_1863IndiaPushkarCamelFairStandwerkerMetMagischePlanten

Er waren ook standwerkers, personen die op een beursstand spullen proberen te verkopen. In dit geval ging het om een soort van magische plant. De planten die hij verkocht waren in een soort van gedroogde status. Maar als je die water gaf dan bloeiden de planten in korte tijd op tot deze kleine groene boompjes.


DSC_1864IndiaPushkarCamelFairVoorraadMagischePlanten

Dit waren de planten die hij verkocht in de opgedroogde staat. Leuk was dat het eigenlijk overal, altijd druk was. Daardoor kon je steeds de moeite nemen alles goed te bekijken.


DSC_1865IndiaPushkarCamelFairAankomstBijTentenkamp

Hier komen we aan bij het tentenkamp. Tijd voor een verse jus d’orange. Dan ons even opfrissen om in de avond weer terug te gaan naar het stadje om daar te eten.


DSC_1870IndiaPushkarCamelFairVuurwerk

Die avond was er een vuurwerk. Uitkijkend over de sarovar van Pushkar was dat goed te zien.


DSC_1872IndiaPushkarVamelFairAarti

Dichter bij het meer zagen we dat er een Aarti aan de gang was. Dit was de eerste keer dat we dat in het echt zagen. De laatste foto’s zijn belangrijker vanwege de herinnering dan dat het mooie foto’s zijn. Mijn toenmalige camera had zijn beste tijd gehad en was niet zo snel vanwege de lens. Zo heeft ieder voordeel een nadeel.