Chinese kalligrafie

Ik heb nog nooit met een Chinees penseel me gewaagd
aan Chinese karakters.
Maar in China heb ik toch twee “mobi’s” gekocht (Chinees penseel)
met oefenpapier en inkt.
Omda ik tussen kerst en nieuwjaar vrij heb kan ik er eens mee experimenteren.
Ik volg de aanwijzingen in een boek : Chinese calligraphy made easy,
geschreven door Rebecca Yue.

De materialen opstellen.


Het openen van de kwast. De haren van de mobi zijn met gom aan elkaar geplakt. Vandaar dat ze die mooie vorm hebben als je zo’n perseel koopt. Om er mee aan het werk te gaan moet je de onderste helft van de haren even weken in koud water zodat de gom oplost.


Een nog nieuwe mobi.


De ‘geopende’ mobi.


De inkt.


Stand van zaken bij de eerste pauze.


Ik moet nog veel leren.


Daarbij helpt het als ik tot 10 kan tellen.