Niet op het raam kloppen

Drie winkels met drie etalages.
Ze leveren me drie foto’s op.
Twee grappig en één met een verhaal.

DSC03371LeidenKapperEtalageNietGoedHaarTerug

Deze slogan zag ik in het raam van een kapperszaak in Leiden: Niet goed ? Haar terug.


IMG_6234MirTaqiMirSelectedGhazalsAndOtherPoemsLeidenWinkelraam

In een andere etalage in Leiden, bij een tweede hands boekenzaak, zag ik dit boek liggen: Mir Taqi Mir, Selected ghazals and other poems. eerder heb ik heel veel moeite gedaan (en de uitgeverij ook) om een exemplaar van dit boek te kopen en bezorgd te krijgen. Nu lag het daar gewoon midden in de etalage.


IMG_6254BredaDierenwinkel

In de etalage van een Bredase dierenwinkel zag ik dit bord: Je hoeft niet op het raam te kloppen, de beestjes zwaaien toch niet terug. Ik vermoed wat Vlaamse inbreng want ik denk niet dat veel mensen in Breda het woord ‘Beestjes’ in dit verband zouden gebruiken. Maar de opmerking is duidelijk.