Letterzuil, lade 1 en 2

IMG_3449MetZachteDwangDeLaatsteWandOpZijnPlaatsHouden

De vorige keer was de eerste bak of lade voor de afficheletters al bijna gereed. Ik moest alleen de laatste wand nog plaatsen. Dat zie je hierboven. Eigenlijk deed ik het in de verkeerde volgorde. Je plaatst aan een willekeurige zijde de eerste wand. Dan sluit je de tweede wand daar op aan. Zo ook wand drie en dan vier. Dan, of tussentijds, snij je de lengte van de wanden naar wat nodig is voor de doos (lade of bak). Zo ontstaat een soort van verband tussen de wanden. Werkt heel goed. Heel stevig resultaat.


IMG_3450Lade1

Dan gaan de afficheletters in de lade. Misschien ga ik de letters nog anders verdelen. Idee is dat als ze eenmaal verdeeld zijn, dat ik dan op de zijkant zet wat er in de lade zit. Dan doet straks de stapelvolgorde er niet toe. Als je 6 lades hebt is dat allemaal niet ingewikkeld.


IMG_3451BeginVanLade2

Lade twee, het plaatsen van de eerste wand.


IMG_3453KleinEindjeAfsnijden

Omdat het vloertje en de wanden 30 centimeter lang zijn en ik de wanden op het vloertje plaats, zullen de wanden 2, 3 en 4 altijd iets te lang zijn. De oversteek kun je tussendoor of aan het eind, er nog afsnijden.


IMG_3454KleinEindjeAfsnijden

Zo oogt dat bij wand nummer 3.


IMG_3455LadeNummerTweeGereed

Ook lade 2 is gereed. Ze zullen de komende dagen nog verder drogen.


IMG_3456LadeNummerTweeGereed

Als je de lades mooi wilt maken kun je ze eenvoudig schuren en beplakken met sierpapier.