Er kwam een Italiaans draakje voorbij

Terwijl ik in Florence was bezocht ik ook een drietal bibliotheken.
Ergens kocht ik in een souvenirshop een kaart van een draak en
stuurde die naar Nederland.

IMG_9236DragonBibliotecaMediceaLaurenzianaPluteo89Superiore43SecondHalf15thCenturyAnonymousScribeWorkingForVespasianoDaBisticciCollectionOnAstronomy

Draak, staat in een boek in de Biblioteca Medicea Laurenziana: Pluteo 89 Superiore 43. Het boek is uit de 2e helft van de 15e eeuw. Geschreven door een anonieme schrijver die werkte voor boekhandelaar Vespasiano Da Bisticci. Het boek bevat een collectie teksten over astronomie (vandaar waarschijnlijk die sterren aan de staart en het lijf).


Omdat ik meer wilde weten over het boek kwam ik op internet uit
bij een tentoonstellingssite over fantasiedieren.
Mooie afbeeldingen.