Als het moeilijk wordt

IMG_8205BNDeStemGroningen01VollePagina

BN De Stem, 25/06/2022.


Nu het moeilijk wordt in het publiek debat door een oorlog
in Oekraïne, het klimaat, het wonen enz, is het de verplichting
van journalisten en mensen in de media, om nog preciezer te zijn
dan normaal.
De foto bij dit artikel in BN De Stem (ik heb de tekst nog
niet gelezen) lijkt me ongeloofwaardig.

IMG_8205BNDeStemGroningen02FotoANP

De foto is effectief om een verhaal te vertellen. Die handen. ‘Een scheur in een woning in Bedum’. Ik geloof er niets van, als dit een woning is dient die door de overheid meteen onteigend te worden. Volgens mij zijn dit twee gebouwtjes, bijvoorbeeld een varkensstal en een kippenhok. De zogenaamd gescheurde meer is nooit één muur geweest. Misschien zijn het twee tegen elkaar geplakte muren geweest.


Dit is alleen een voorbeeld. Ik weet niet wat het echte verhaal
is achter de foto. Maar er komt te veel in de media voorbij
dat niet juist is. Niet gebaseerd op feiten, te veel op gevoel,
op wat mensen denken (zoals ik hierboven bij de foto), te veel
op de belangen.
Er wordt te veel deining veroorzaakt.
Journalisten moeten daar doorheen prikken.

Zie je hoe ik het ‘C’-woord vermijd?