Vandaag luister ik naar…

NeilYoungCarnegieHall1970-Live

Toen ik aanmerkelijk jonger was dan ik nu ben was ik op visite bij een vriend. Zijn broer had een nieuwe plaat gekocht en vond dat ik die moest horen. Hij liet me ‘Déjà vu’ horen van Crosby, Stills, Nash and Young. Van een iets ouder nichtje kreeg ik ooit de singel ‘Only Love Can Break Your Heart’. In de jaren daarna heb ik 4 Way Street heel erg leren waarderen, heb ik een aantal malen Neil Young live gezien en één keer David Crosby met zijn zoon.


Eigenlijk ben ik iets te jong voor deze muziek maar
door de jaren heen ben ik het toch gaan waarderen.
Neil Young, Carnegie Hall, 1970, live.

Neil Young is een van kunstenaars die er in geslaagd zijn
een heel eigen muzikaal universum te scheppen (al is dat de
laatste jaren niet meer zo bijzonder).
Steeds herkenbaar.