Let’s make some tea

In Nederland raakte ik bevriend met een Chinese collega.
Intussen woont hij met vrouw en kinderen weer in China
maar we hebben nog steeds contact.
Rond mijn verjaardag stuurde hij ook dit jaar thee.
Ze weten dat ik graag thee drink en hij werkt op dit
moment in Hangzhou. Een grote stad in China waar ook
Alibaba is gevestigd maar het ligt ook in de streek
waar de Dragonwell thee vandaan komt.
Ik kreeg van hem twee mooie potten in een prachtige verpakking.

IMG_5496LetsMakeSomeTea

De dragonwell drink ik vaker en had daar nog een restant van. Die heb ik eerst opgedronken voor ik aan mijn cadeau uit China wilde beginnen. Maar nu is het er tijd voor.


Die ochtend stootten we net de oude theepot kapot. Dus ging ik
tussen de middag snel op zoek naar een nieuwe.
Dat viel nog niet mee.
Uiteindelijk vond ik deze pot bij de Hema.
Hopelijk betekent dat niets in het Chinees.
Ik ga het hem vragen.

IMG_5497DragonwellInThePackaging

Deze dragonwell theebladeren zijn groter dan ik gewend ben en ze zijn ook veel gelijkmatiger. In de mooi gekleurde pot met Chinese tekens (helaas onvertaalbaar voor mij) zit een plastic zak die afgesloten is met daarin de thee.


IMG_5498DragonwellInThePotDry

De thee gaat bij mij los in de pot. Soms voor het water, soms erna. De bladeren ontvouwen zich helemaal en worden zacht door het water en laten hun smaak en kleur los. De bladeren gaan naar de bodem en vormen geen probleem bij het schenken. Als er een enkel blad ontsnapt naar mijn theeglas vis ik die daar wel uit.


IMG_5499DragonwellInTheCupboard

De pot gaat, netjes afgesloten, terug naar het keukenkastje waar ook de andere theesoorten staan.


IMG_5501DragonwellInThePot

Nog even en ik kan genieten van een glas heerlijke dragonwell thee.