Paste paper: volgend experiment

Misschien ben ik een beetje te veel aan het experimenteren.
Eigenlijk moet ik eerst eens proberen het ‘gewone’ proces
onder de knie te krijgen.
Mijn vorige bericht over dit onderwerp liet een aantal nog
niet opgedroogde pogingen zien.
Intussen zijn die al wel opgedroogd en ben ik al weer een paar
stappen verder.

IMG_3855PastePaperGedroogd

De eerste, volledig gele poging (onderaan de foto), heb ik met een te dunne lijmoplossing gedaan. Toen ik de lijm dikker maakte voor de kleuren rood en groen ging dat veel beter. Overigens kan die gele ondergrond prima de basis zijn voor een volgende stap.


IMG_3866

Dit zijn de ‘kammen’ die ik zelf gesneden heb uit een stuk verpakkingsplastic. Die werken prima. Maar ik wil eigenlijk fijnmazigere afbeeldingen kunnen maken. Een warenhuis die veel plastic onzinspullen verkoop heeft geholpen.


IMG_3919

Hier heb ik de eerste, gele poging gebruikt voor nog een experiment. Natuurlijk kun je het paste paper ook nog nabewerken: andere kleuren, lijnen of vormen aanbrengen of zoals hier: sterretjes.


IMG_3933

Vandaag ander papier geprobeerd. Maar de restjes die ik wilde opmaken heb ik te dun gemaakt. Eens zien wat dat gaat worden.


IMG_3934

Dit zijn de nieuwe kammen maar er is een verband (vermoed ik) tussen de dikte van de lijmoplossing en de breedte van de tanden en de onderlinge afstand tussen de tanden. Te dunne oplossing met fijne tanden lijkt leuk maar loopt helemaal dicht.


IMG_3935

Hier zie je die fijnere lijntjes maar die overleven niet. Ik vermoed dat dit bij het drogen helemaal gaat dichtlopen.


IMG_3936

Dus de zelfgemaakte kammen nog eens ingezet.


IMG_3937

Even de lijmoplossingen opgemaakt.