Ik luister naar: Prince – Piano & a microphone 1983

Toen ik gisteren een CD-zaak inliep wist ik niet dat er
een ‘nieuwe’ CD van Prince uit was.
Het gaat om een studio opname uit 1983.
Prince alleen met een piano.

PrincePianoAndAMicrophone1983

De officiële website beschrijft het als volgt:

This September 21st, the timeless Prince back catalogue welcomes a new, special addition – Piano & A Microphone 1983: 9 tracks and 35 minutes of Prince – solo with just a piano and a microphone.
The private rehearsal recording, captured at Prince’s home studio in Chanhassen, Minnesota, provides a rare, intimate glimpse into the iconic artist’s creative process as he works through songs including “17 Days,” “Purple Rain,” “Strange Relationship” and “International Lover”, the performance is a truly unique insight into Prince’s timeless genius.

In de bekende Oor-stijl heet het dan:

Veel intiemer en vocaal veelzijdiger hoorde je Prince niet eerder. Zijn stem glijdt, brult en kruipt. Hij zet een stap op iedere trede van de toonladder, gewoon omdat het kan. Ook kon hij lekker experimenteren, er luisterde immers toch niemand mee. Zodoende zit er in opener 17 Days zelfs een bescheiden stukje beatboxen. Piano & A Microphone 1983 biedt een zeldzame glimp achter de paarse gordijnen van de kleinste kamertjes van Paisley Park.

Ik vind het gewoon prachtig.
Zo mogen ze nog een heleboel CDs uitbrengen.
Hopelijk de volgende keer met nog meer (langer) muziek.

PrincePianoAndAMicrophone1983Text