Nescio

Vrijdagavond heb ik het boek uit de boekenpers gehaald.
De rug is mooi geworden.

WP_20180525_19_43_32_ProUitDePers

Zo kwam het boek uit de pers.


WP_20180526_10_03_06_ProSchoongesneden

En zaterdagochtend heb ik het boek schoongesneden. Dat viel niet mee vanwege de artikelen die ik mee ingebonden heb. Als je het boek niet wilt schoonsnijden voor dat je de rug naait en lijmt is het moeilijk een mooi gesneden boek over te houden. Snij je het boek nadat de rug is genaaid en gelijmd dan moet je er beter dan in dit voorbeeld voor zorgen dat de bladen met de artikelen de hele oppervlakte van het boek beslaan en dat er geen extra ruimte in de rug is ontstaan. Als je er extra ruimte in laat zoals in mijn voorbeeld, dan schuiven pagina’s weg van het mes bij het snijden en is het boek ongelijk. In dit voorbeeld is het niet te erg. Met de hand nog een beetje gecorrigeerd.