Tilburg: Boekblok A in elkaar zetten

Mijn boek bestaat uit een band (kaft) van karton
met daarin drie booekblokken:
– een voor de letter A, traditioneel genaaid;
– een voor de letter B in een Japanse binding;
– en een voor de letter C, weer in een traditionele binding.

Ik heb de illustraties gemaakt door houten en loden letters
te gebruiken als stempels.
De resultaten zijn gefotografeerd en die foto’s gebruik ik
als een onderdeel van ieder blokblok.
Ik ga drie bladen papier gebruiken die dubbelgevouwen
in totaal 12 pagina’s vormen: de meeste voor het grafisch werk,
een met een tekst over de betreffende letter en drie
met de foto’s van het maakproces.
Voor het stuk van de Japanse binding ga ik 12 vellen papier
gebruiken waarbij de achterkant niet benut wordt.
Als de drie letters dan gereed zijn en de volledige tekst
staat op de band dan is mijn Abecedarium gereed.

 photo WP_20151007_004CollagesMetFotos.jpg

Hier zie je 2 pagina’s met foto’s. De foto’s van gestempelde collages van letters worden op hun buurt weer als collage gebruikt. Op deze foto is goed te zien dat naast de betekenis van de letter, de vorm, het ritme dat met een dergelijke vorm kan ontstaan, ook de kleur een belangrijke rol speelt.


 photo WP_20151007_005Achterzijde.jpg

Dit is de achterkant die nog niet gereed is.


 photo WP_20151007_006.jpg

Dit is een voorbeeld van een grafische pagina. Ik maak gebruik van het doorzichtig karakter van de gele pagina en van een copie in spiegelbeeld om het ritme te versterken. Probleem is nog hoe ik dit ga inplakken. Maar daar maak je een dummy voor.