Kunstvaria

Ook deze week weer een prachtige serie kunstwerken.Alfred Wertheimer, “Elvis at 21, going home on the train to Memphis.”, July 4, 1956.Anthony van Dyck, Portrait of Luigia Cattaneo Gentile.Arno Rafael Minkkinen, Self-Portrait.Artist Unknown, Five serving dishes with persimmon design, Japans,
Momoyama-Edo periode, 1600xe2x80x931620.


‘Persimmon’ is een bomensoort en de naam van de eetbare vruchten.Francis Bacon, Study from the human body, man turning on the light.Francisco Goya y Lucientes, Two Men Fighting, 1817xe2x80x9320.
Sheet 73 from album images of Spain.
Jan Wolkers, Amsterdam, Auschwitz monument.Ludvic, Rhapsody IX, 2007.Marion Post Wolcott, Business managers of plantations
paying off cotton pickers on saturday in plantation store,
Mileston, Mississippi Delta, 1939.


Ik heb nog niet veel foto’s gezien die zo effectief de rassenrelaties
in het zuiden van de Verenigde Staten laten zien als deze foto.Mark Rothko, Entrance to subway, 1938.Jean Auguste Dominique Ingres, Napoleon I on his imperial throne, 1806.Artist unknown, Afghanistan, Open work panel with representation of people.

Een tentoonstelling van Afghaanse kunst is nu te zien
in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.Raqib Shaw.Rembrandt van Rijn, Self-portrait with beret and two gold chains, 1642-1643.Robert Birmelin, Fire on 7th avenue.Rondal Partridge, Pave it and Paint it green, ca 1965.Rosemarie Beck, House of Venus III, 1957.Vincent van Gogh, Walking couple, 1888.Yue Minjun, Execution, 1995.Yue Minjun, Musician, 2003.

De lachende gezichten zijn typerend voor het werk van Yue Minjun.
Het werk Execution wordt dan wel heel schrijnend als je weet
dat dit een Chinese kunstenaar is.