Gelezen

Vorige week vond ik een bijzonder stripboek in de winkel.
Het boek heet ‘de vier stromen’.

De titel verwijst naar het beeld van Bernini op het Piazza Navona in Rome.
Daar als onderdeel van het beeld,worden de vier grootste rivieren
van de wereld afgebeeld.
De vader in dit boek heeft 4 zonen en is de beeldengroep
aan het nabouwen met bierblikjes en bierdopjes.
Dat is een leuk uitgangspunt voor een mooi getekend en
goed geschreven politieroman.
Een spannend boek.

Fred Vargas is de schrijver.
Edmond Badoin is de tekenaar.

Voor de mensen die het plein niet kennen, Wikipedia:

De Piazza Navona ligt in een van de oudste buurten van Rome, de Campus Martius. Het Pantheon, dat gebouwd is in de eerste eeuw v. Chr., staat vlakbij.Keizer Domitianus (81 – 96) liet op deze plaatseen groot stadion bouwen voor atletiek wedstrijden.Na de val van het Romeinse Rijkbouwden de Romeinse burgers huizenop de voormalige tribunes.De atletiekbaan zelf bleef onbebouwden evolueerde in de loop der eeuwentot een groot plein.In de 17e eeuw gaf paus Innocentius Xde huidige vorm aan de Piazza Navona.Hij liet de kerk Sant’Agnese in Agone,een paleis en een grote fontein bouwen.De fontein werd gebouwd door Berninien kreeg de naam La Fontana dei Quattro Fiumi.De vier beelden verwijzen naar vier grote rivieren,de Donau, de Ganges, de Nijl en de Rio de la Plata,en zitten aan de voet van de obelisk.